Veel heil en zegen..

2023 is nog maar 2 weken onderweg en we zijn dankbaar. Na een periode van verwarring en problemen die we in een vorig schrijven hebben benoemd hebben we geaarzeld rondom de vraag wat en hoe we verder zouden kunnen met het werk en de ondersteuning die we als stichting Ro-Manna bieden aan zigeunergezinnen in Noord-west Roemenië en de grensstreek met Hongarije. Inmiddels kunnen we schrijven dat we via onze nieuwe contacten in zowel Hongarije en Roemenië de hulp aan de armste mensen in die omgeving voort kunnen zetten. We zijn u heel dankbaar voor uw vertrouwen in ons. U bent ons blijven steunen met uw giften en hoewel alles nog betrekkelijk nieuw en jong is informeren wij u graag over de hulp die we hebben kunnen geven via Robert en Erwin Lakatos (Robert is voorganger van een aantal zigeunerkerken in Roemenië, Erwin is zijn zoon en spreekt goed engels) en via Judit Bata. Zij werkt in de grensstreek van Hongarije en vanuit haar organisatie en kerk helpt ze zigeunergezinnen in haar omgeving.

We laten hen graag hier aan het woord en ze sturen regelmatig foto’s en informatie over wat ze de laatste tijd hebben gedaan.

Judit schrijft:

Mijn lieve broeders en zusters, Vandaag (december 22) hebben we de meeste dingen gekocht om te kunnen koken. Morgen gaan we verder met inkopen en maken we eten wat we uitdelen aan gezinnen waar geen voedselvoorzieningen zijn. Zaterdag gaan we weer koken en nemen dat mee naar een zigeunerdorp om dat uit te delen. We zijn God en u dankbaar voor alle hulp. Zonder dat zou het niet mogelijk zijn. Bedankt voor alles….

Erwin schrijft;

In onze organisatie ben ik de vice-voorzitter. Dank voor de gift vanuit Ro-Manna. In de toekomst zullen we in overleg bepalen welke hulp waar nodig is. Op dit moment loopt er een voedsel en hout project en hebben we onlangs een huisje afgebouwd voor een arm gezin. Volgen jaar, dat is 2023, hopen we ons kerkgebouw verder te repareren. Nogmaals heel veel dank en Gods zegen gewenst.

Tot zover een paar berichten. Wekelijks worden we door hen geïnformeerd en meer berichten kunt u ook lezen via de Facebook pagina van Ro-Manna. Het volgen nog een aantal foto’s die ons via Robert, Erwin en Judit bereiken.

Ook vanuit het bestuur van Ro-Manna Gods zegen en alle goeds gewenst voor het nieuwe jaar 2023.

Harry Brouwer (secr)

Gepubliceerd door hsbrouwer

docent godsdienst en maatschappijleer op Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Stadskanaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: