Wat nu…..?

Hoe kom je aan de overkant…..

Vandaag hebben wij, als bestuur, een moeilijk besluit met betrekking tot het werk in Roemenië moeten nemen. Er zijn in de relatie met Imre Kostza zodanig veel zorgen en vragen die,  onbeantwoord zijn,  dat vanuit het R0-Manna bestuur er op dit moment onvoldoende vertrouwen is  en wij de ondersteuning via Imre hebben stopgezet. Gisteren hebben wij Imre hiervan op de hoogte gebracht en inmiddels, nog geen 24 uur later wordt de juistheid van ons besluit bevestigd door de manier waarop hij nu het bestuur van Ro-Manna, via zijn facebook aanvalt en vals beschuldigt. Niet alleen als bestuur, maar ook persoonlijk. We zijn diep teleurgesteld, verdrietig en geraakt dat na zoveel jaren hulp en vertrouwen we geen andere weg zien dan de hulpverlening via hem te stoppen.

Dat neemt niet weg dat de ondersteuning via andere kanalen wel de zigeuners en de kinderen bereikt. Als bestuur voelen wij ons verantwoordelijk voor de support van onze gevers en voor de bestemming van de giften. De komende maanden gaan we ons opnieuw oriënteren op hoe en wat en via wie wij de hulp aan de zigeunergemeenschap en hun kinderen kunnen continueren.

Met de vraag: “hoe kom je aan de overkant..”, dacht ik aan het volk Israël. Net vertrokken uit de slavernij en plotseling de zee voor zich en de farao en zijn soldaten op jacht naar hen, konden ze geen kant uit. “is dit dan het einde..?” was de gedachte, dat kan toch niet de bedoeling zijn…., en zo worstelen wij als bestuur plotseling ook met deze gedachte. Het kan niet zo zijn dat de hulp aan kinderen en de meest arme bevolkingsgroep, de zigeuners hen niet meer bereikt. We geloven dat net als toen, 4000 jaar geleden, ook vandaag God een weg zal banen en uw en onze hulp op de juiste plaats zal komen. Op dit moment zijn we ons aan het oriënteren en zoeken we de weg die Hij ons wijst. Uiteraard houden wij u op de hoogte en stellen uw hulp en gebed zeer op prijs. Heel veel dank daarvoor.

Namens Mannie, Fenny, Matthijs en Harry

NB. Mocht u vragen hebben, voel u vrij om contact met ons op te nemen. Een website is openbaar en vanuit zorgvuldigheid is dat niet altijd het geschikte medium voor alle berichten.

Gepubliceerd door hsbrouwer

docent godsdienst en maatschappijleer op Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Stadskanaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: