Fietsen voor huizen verslag van week 1.

De eerste week zit erop en we staan bij de grens met Polen. In totaal is er al 650 km afgelegd. De rustdag is een welkome afwisseling en we genieten van het niets moeten. Eigenlijk gaat alles een beetje op de automatische piloot, wat betreft kamperen dan. Iedereen werkt zonder enige instructie mee aan het doen van de was, het koken, het afwassen, het opzetten en afbreken van de tenten, het op de plaats zetten van de caravan, het boodschappen doen en ga zo maar door. We zijn een team met de leus “waarom moeilijk doen als het samen kan”. Eigenlijk werkt alles mee en voelen we ons gezegend, we hebben een heel gesprek gehad over de betekenis van het woord en dat het wel eens lastig te omschrijven is maar we mogen het ervaren en dat is ook juist waar het om gaat. Het materieel houdt zich goed, de bus van Anne en Johanan gebruikt een beetje olie maar loopt als een zonnetje, de caravan van Els en Wubbo is een genot om erbij te hebben. Zodra we op de camping komen zijn we in no-time gesetteld, de tenten staan in seconden en eigenlijk hebben we als kwartiermakers een makkie. De fietsen worden verwend, niet onderweg hoor maar op een rustdag wordt er aan gesleuteld en schoongemaakt door Sander. Op dit moment zijn er vier banden en een ketting vervangen, valt mee dus. De banden waren trouwens allemaal van Gineke want die trekt het snels op en remt het hardst af en vergeet zo nu en dan dat stoepranden erg hard kunnen zijn. Op de campings is het nog rustig en eigenlijk is er overal voldoende ruimte, we hebben er 5 gehad en de voorzieningen zijn prima. We eten erg gevarieerd, pasta, bonenschotel,  bbq en elke morgen 11 eieren (totaal dus al 77 stuks, waar zouden we zijn zonder kippeboeren) supergezond, erg voedzaam met erg veel energie voor de nodige kilometers. Naast de met zorg bereide maaltijden gaat chocolade er in als koek en pindakaas als cake, we hebben, denk ik al 18 (grote) repen chocolade met noten en rozijnen op en vandaag de 6e pot pindakaas aangebroken. Een hele week onderweg al en ik merk alleen maar meer motivatie bij de fietsers. Het is een mooi project en een mooie besteding van de vakantie met als resultaat dat er een aantal zigeuner gezinnen worden geholpen aan een goede woning. We hopen dat iedereen ons blijft volgen zodat er nog meer sponsoren komen en we meer gezinnen aan een woning kunnen helpen.

 Jaap – Sander – Gineke – Mannie -Hans – Gineke – Matthijs –

zie ook de website: http://www.fietsenvoorhuizen.nl

dit is de route van week 1……, op naar de volgende etappes…., tot gauw….

Gepubliceerd door hsbrouwer

docent godsdienst en maatschappijleer op Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Stadskanaal

2 gedachten over “Fietsen voor huizen verslag van week 1.

 1. Het klinkt fantastisch!!! Die pindakaas…jullie zijn er vast en zeker groot van geworden! (Zoals de reclame zegt en topsporter het daarom zo goed doen, net als jullie)
  Wat geweldig dat het zo gesmeerd loopt allemaal.
  Zet em op! En we hopen mee voor nog meer sponsors.
  Geniet van jullie tocht,
  Liefs en groeten van Janneke sr

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: