grensstreek Hongarije – Roemenië – Oekraïne

BERICHT VAN IMRE 19 mei 2022

Graag informeer ik u over de omstandigheden van Oekraïnse vluchtelingen die ondergebracht zijn in onze kerken en huizen van kerkleden in Roemenië, Hongarije en Oekraïne. Vanuit het nieuws kunt u dagelijks horen en zien hoe steeds meer vluchtelingen vanwege Russische agressie,  Oekraïne verlaten en hulp zoeken in de grensstreek van Roemenië en Hongarije, het gebied waar wij werkzaam zijn. Tot nu toe zien we steeds wonderen van God waardoor wij instaat zijn om in de eerste nood te voorzien.  Van de vluchtelingen die hulp nodig hebben  en door ons geholpen worden,  bestaat 95% uit kinderen, moeders en oma’s. Mensen die arm zijn en niets meer bezitten. In Hongarije huisvesten wij 248 gezinnen in kerken en bij mensen thuis. In totaal gaat het daar om 827 mensen. In Roemenië zijn dat 639 mensen van 192 gezinnen en in de grensstreek van Oekraïne nog eens 253 mensen van 92 gezinnen. De vluchtelingen komen vooral uit Luhansk en Donbask, waar vanwege oorlogsgeweld hun huizen compleet zijn vernietigd. De grootste uitdaging voor ons is om te voorzien in dagelijkse maaltijden en goede hygiëne. Als u persoonlijk in de gelegenheid bent om iets te geven of om in uw kerk een collecte hiervoor te houden, doe dat dan alstublieft. Verder is onze vraag of u dit bericht wilt delen met uw familie, vrienden en/of zakenmensen in uw omgeving. Ik hoop echt dat God opnieuw wonderen zal doen en wij  kunnen blijven voorzien in deze nood die er elke dag is. Heel veel dank voor al uw inspanningen en hulp tot nu toe. Mijn gebed is dat God u zal zegenen en deze catastrofe spoedig eindigt. Mijn verantwoordelijkheid is dat ik u blijf informeren en zorg kan blijven dragen voor goederen die binnenkomen te brengen bij de mensen.

Nogmaals dank en groet, Imre Kostza

Gebruik voor u ondersteuning IBAN: NL14 RABO 0357 7604 41 ovv hulp vluchtelingen

Gepubliceerd door hsbrouwer

docent godsdienst en maatschappijleer op Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Stadskanaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: