Dagelijks brood

Ik was hongerig en jij gaf Mij te eten
Toen Ik dorst had bood je Mij je beker aan

Duizenden vluchtelingen verblijven op dit moment in de grensstreek van Oekraïne, Roemenië en Hongarije. Veel vluchtelingen zijn Roma zigeuners en deze groep behoort tot de armste mensen die op de vlucht zijn. Ze zijn niet allemaal in staat om verder te reizen naar een West Europees land. Ze beschikken niet over geld of een auto en zijn genoodzaakt, om zodra ze de grens over zijn, een verblijfplaats te zoeken.

Stichting Ro-Manna helpt deze groep. We doen dat door alle donaties, die nu worden gedaan, direct en rechtstreeks over te maken naar, vriend en daar de lokale leider, Imre Kostza en zijn team. Zij zorgen op dit moment voor voedsel en onderdak voor deze armste groep vluchtelingen. Kerken, sporthallen en scholen zijn beschikbaar gesteld en soms lukt het om de vluchtelingen per dag één of meer maaltijden te geven.

Deze week, de week voor Pasen, wordt ook wel de lijdensweek genoemd. Christenen staan stil bij het lijden en sterven van Jezus. De woorden waarmee deze brief begint zijn woorden die Jezus sprak om de mensen bewust te maken van het lijden in de wereld waar je iets aan kunt doen. We hoeven niet de hele wereld te redden, maar door anderen te helpen en te delen, verandert de wereld van die ene persoon.

Volgende week is het Pasen, het feest van opstanding, nieuw leven en perspectief. Samen met u hopen we dat de komende tijd opnieuw te kunnen bieden. Via facebook en nieuwsberichten op onze website houden wij u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

Namens Imre en zijn team, heel veel dank voor uw steun. We wensen u heel goede Paasdagen.

Bestuur stichting Ro-Manna,

Mannie, Fenny, Matthijs en Harry

Stichting Ro-Manna NL 14 RABO 0357760441 ovv vluchtelingenhulp.

Gepubliceerd door Janneke Brouwer

Curious

%d bloggers liken dit: