Ro-manna helpt vluchtelingen

En opeens ziet de wereld er anders uit. Al ruim 3 weken staan er duizenden Oekraïense vluchtelingen aan de grenzen van Polen, Hongarije en Roemenië. Precies in de driehoek Oekraïne, Roemenië en Hongarije is Ro-Manna actief onder de zigeunerbevolking. Tot dan toe vooral in het voorzien van hulpgoederen, het verbeteren van de huisvesting van zigeuners en de hulp aan kinderen zodat ze onderwijs kunnen volgen. Deze activiteiten lopen ongemerkt gewoon door, ook nu Imre en zijn team de laatste weken bijna 24/7 zich inzetten voor de opvang van vluchtelingen.

Veel vluchtelingen reizen door naar landen zoals Oostenrijk, Duitsland en o.a. Nederland. Er blijven echter ook vluchtelingen achter in de grensstreek die, zodra dat mogelijk is, terug willen naar Oekraïne. Dat zijn vooral mensen die niet beschikken over financiën om door te reizen. Vaak alleen met een enkele koffer of tas komen ze de grens over…………

Ook op Ro-manna wordt een beroep gedaan om waar mogelijk te helpen en sturen we uw giften door naar Imre en zijn team van medewerkers. Daarvan kunnen zij voorzien in de eerste levensbehoeften van de vluchtelingen. Imre laat weten dat veel vluchtelingen door hen worden opgevangen in plaatselijke kerken aan de grens. Daar kunnen ze voorlopig blijven en wordt er voor hen gekookt, worden voorzien van kleding en een slaapplek. De stroom vluchtelingen houdt nog steeds aan. Naast onderdak en voedsel is er geld nodig voor benzine, dit i.v.m. het vervoer van de vluchtelingen vanaf de grens naar de opvang. Het is daar net als hier wat betreft de prijzen van brandstof die de laatste weken steeds hoger zijn geworden. Verder zijn er vluchtelingen die medische hulp nodig hebben en die naar artsen en ziekenhuizen moeten worden gebracht.

De nood is acuut en groot, vandaar dat we deze keer vrijmoedig een beroep doen om zo mogelijk te geven en daarnaast te bidden voor Imre en zijn team, voor gezondheid en bescherming zodat ze hun werk kunnen blijven doen, voor de vluchtelingen, voor kinderen en hun ouders en de ouderen. Mensen die geen thuis meer hebben…..

Namens Imre en het team daar, namens stichting Ro-Manna heel veel dank

Klik hier voor de informatie over het doneren.

Gepubliceerd door hsbrouwer

docent godsdienst en maatschappijleer op Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Stadskanaal

3 gedachten over “Ro-manna helpt vluchtelingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: