Aan de grens van Oekraïne

Vanuit Roemenië bereiken ons berichten over duizenden vluchtelingen die vanuit Oekraïne naar Roemenië en Hongarije willen. Sinds afgelopen donderdag groeit de stroom dagelijks aan. Imre en Maria wonen in Hongarije in de driehoek van de grens Roemenië – Hongarije – Oekraïne en hebben veel contacten met plaatselijke kerken en voorgangers. Vanuit deze contacten wordt er hulp geboden aan de vluchtelingen met kleding, dekens – want het is koud-, eten, drinken en opvang om te overnachten.

Niemand had kunnen bevroeden dat op zo korte termijn de situatie veranderde van dreiging naar oorlog, waardoor met name veel vrouwen en kinderen Oekraïne ontvluchten en een veilige plek zoeken. Alles hebben ze achter moeten laten en ze komen vaak alleen met een tas of koffer aan in Roemenië en Hongarije. We zien de beelden dagelijks in het nieuws. Het lijkt ver weg, maar dat is het niet. Vanuit stichting Ro-manna ondersteunen we Imre en zijn medewerkers met financiën. Daarmee kan worden voorzien in eten, drinken en onderdak.

Daarnaast is er de vraag om te bidden voor bescherming, dat de hulp kan worden voortgezet en de oorlog zal eindigen. Soms denken we dat het eindeloos en hopeloos is als we alleen maar denken aan wat we als mens kunnen betekenen in deze omstandigheden. Daarom is bidden belangrijk zodat het perspectief vanuit God kan komen. Hij is groter dan de omstandigheden. Dank, namens Imre, Maria en hun helpers voor uw steun en hulp.

en namens ons; Mannie, Fenny, Matthijs en Harry

Stichting Ro-Manna

Gepubliceerd door hsbrouwer

docent godsdienst en maatschappijleer op Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Stadskanaal

Eén opmerking over 'Aan de grens van Oekraïne'

 1. Lieve hemelse Vader,
  Wilt U,
  Die zuivere ware liefde Is,
  alle mensen in Uw liefde en genade de hulp geven die zij nodig hebben,
  de kracht geven die zij nodig hebben en wilt U hun situatie ten goede doen keren.
  Mag Uw wil boven onze wil hen allen zegen brengen,
  hen genezen en mag hun situatie verbeteren.
  Geef hen, wat voor hen het beste is.
  Wij bidden u dit voor alle mensen die ons dat in hun nood gevraagd hebben,
  en voor alle mensen die ons in hun nood niet bekend zijn,
  maar bij U zeker wel.
  Dank U, voor Uw eeuwige liefde voor ons allemaal,
  Amen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: