Bijna kerst in Roemenië..

Beste vrienden,

Het is advent en dat betekent; bijna kerst 2021….. Een moment om terug te kijken en natuurlijk ook vooruit. Het afgelopen jaar hebt u, samen met ons, in veel nood van Roma’s en hun kinderen kunnen voorzien. Laten we er een paar van noemen….

  • Meerdere basisscholen in Oost Groningen hebben geholpen met het vullen van rugtassen voor de Roma-kinderen in zigeunerdorpen in noord-west Roemenië. In de rugtassen zaten schoolspullen, (schriften, pennen, potloden, gum, een boek, een knuffel enz….) waardoor de kinderen naar school kunnen gaan.
  • Veel mensen hebben daarnaast geholpen met kleding, dekens, medische hulpmiddelen en zelfs een rolstoel gegeven voor Elisabeth.
  • Geld kwam ook binnen voor de operatie en MRI-scan voor Albi zodat hij geopereerd kon worden aan een ernstige tumor in zijn hals. Het gaat goed met hem.
  • De actie Shelter was zeer geslaagd. We zijn dankbaar dat voor vijf gezinnen

Financiële hulp kwam waardoor hun huizen en met name de daken ervan verbeterd en gerepareerd konden worden. Het is nu winter en de huizen zijn dicht.

  • In oktober liep ik  samen met Nannie Hillenga de Marathon van Rotterdam. Het was tevens een sponsorloop voor Ro-Manna en leverde netto ruim 3300 euro op.
  • Roemeniëreis. Eén van de hoogtepunten van 2021 was ons bezoek aan Imre, zijn vrienden en zes zigeunerdorpen. We hebben onze vriendschappen met hen kunnen verdiepen en vermeerderen in de ontmoetingen waarbij we rugtrassen, kleding, schoenen en voedsel uitdeelden. Zelf had ik het voorrecht te mogen spreken voor voorgangers uit Oekraïne, Roemenië en Hongarije over de onvoorwaardelijke liefde van God en het voorrecht om dit met hen te mogen delen. De Roma’s zijn ons lief als familie en dat maakt dat we al uitzien naar onze volgende reis.

Naast al deze zegeningen wordt het winter en koud in Roemenië. Het land heeft een landklimaat en de temperaturen kunnen dalen tot soms wel 25 graden of meer onder nul. Dat betekent voor onze zigeunervrienden dat ze hout en voedsel nodig hebben. Hout is schaars en moet net als in Nederland gekocht worden. Vandaar dat we net als in voorgaande jaren deze actie van FOOD & WOOD opnieuw onder uw aandacht brengen. We hopen dat wij samen met u, in veel gezinnen kunnen voorzien in voedsel en hout voor de kachel. Op dit moment zijn er nog 5 gezinnen die zelfs geen kachel hebben en buiten op een vuurtje eten koken. (zie foto) Als wij samen iets kunnen geven vanuit onze overvloed, heeft Imre opnieuw de mogelijkheid om ook vijf kachels te kopen. (lees meer over de FOOD & WOOD actie in de meegestuurde flyer)

Naast  de FOOD & WOOD actie loopt er ook een kaartenactie. Kunstschilder Theo Zwinderman heeft een serie dubbele  kaarten+ envelop beschikbaar gesteld voor stichting Ro-Manna. U kunt de kaarten bestellen bij Janneke Brouwer per mail op hsbrouwer@gmail.com De kaarten zijn prachtig en kosten 6 euro per 3 stuks.

Ook wijzen we u nog graag op de verkoopschuur van Gea en Martin  Krijgsman aan de Weenderstraat 30 in Vlagtwedde, waarmee zij financiëel steun bieden door een deel van de opbrengst te bestemmen voor Ro-Manna. Echt de moeite waard om eens te kijken, ze hebben prachtige spullen.

Tenslotte willen wij u hartelijk danken voor uw steun en hulp in het afgelopen jaar middels financiën, goederen en uw gebed. God is goed, het is bijna kerst en wie weet is dat een mogelijkheid voor een kerstgeschenk. Namens ons allen wensen wij u en de mensen die u liefhebt, heel goede kerstdagen, Gods zegen, gezondheid en bescherming voor het nieuwe jaar 2022 en zien we uit naar nieuwe avonturen en uitdagingen om onze Roma-families te helpen.

Nogmaals , heel veel dank.

Bestuur stichting Ro-Manna

Mannie, Fenny, Matthijs en Harry

Gepubliceerd door hsbrouwer

docent godsdienst en maatschappijleer op Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Stadskanaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: