Mónika uit Albis

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 150915401_289101572775266_643519788394245590_n-edited.jpg

Op 15 januari krijg ik een berichtje van Mannie of ik nog foto’s heb van Albis. Mannie heeft via messenger een berichtje gekregen van Monika, ze is 19 jaar en opgegroeid in de zigeuner nederzetting bij Albis in west Roemenie. Ze woont nu met haar familie in Oostenrijk en leven gelukkig niet meer in armoede. Ze stuurt een paar oude foto’s die ze van de facebook pagina van Mannie heeft geplukt met de boodschap “dieze sind meine bruder und swestern!!. Op de foto staan 2 jongetjes met gebreide truitjes en mutsjes en op een andere foto staan 3 meisjes met een zak vol kleding. De foto’s zijn in 2015  genomen en Monika vraagt heel bescheiden of er nog meer foto’s zijn van Albis uit die periode en of ze die toegestuurd kan krijgen. Ze zou heel blij zijn met foto’s van haar familie, in het bijzonder van haar vader die twee jaar geleden is overleden.
De zoektocht begint en zowaar. In 2006 zijn we vanuit Winschoten met een hele groep jongeren in Albis geweest en zijn veel foto’s gemaakt, meer dan 100.  Ik stuur ze door naar Mannie en die mailt het hele bestand naar Oostenrijk.
Nog dezelfde dag komt de reactie van een dolgelukkige Monika die veel familie herkent en zelfs een foto tegenkomt met haar ouders en haar opa en oma erop.
” I am so grateful to you. Thank you very much, there is my father, my mother, my grandfather and my grandmother. There are many on it, even me. Thank you very much.”
Monika weet niet dat wij misschien wel net zo blij en onder de indruk zijn als zij. De foto’s stonden al die jaren op de harde schijf geplakt en ik heb ze misschien nog 1 of 2 keer bekeken. Het zijn mooie herinneringen aan een reis waarin we in de zigeuner dorpen mensen mochten helpen en van de Here Jezus mochten vertellen. Het waren de plaatjes om thuis te laten zien wat we hebben gedaan en meegemaakt. En nu, na al die jaren zijn diezelfde plaatjes voor Monica een dierbare herinnering aan haar jeugd, haar familie en aan het leven in Albis. Als dit de reden is dat we 15 jaar geleden in Albis moesten zijn, was het de moeite meer dan waard.

Mannie en Jaap.

Eén opmerking over 'Mónika uit Albis'

  1. wat geweldig, hoe bijzonder! God werkt door mensen heen en Hij laat nooit los wat Hij begonnen is te doen!!
    Wow wat een zegen!!
    kippevel!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: