dankzij uw hulp brandt de kachel

Het is koud in de Roma dorpen in Roemenië. De temperatuur zakt ’s nachts tot – 15 graden celcius. In de Roma-dorpjes zijn de huizen niet geïsoleerd. Als het waait, waait het niet alleen buiten maar giert de wind door de kieren van de dunne wanden of de kapotte ramen. Roma’s stoken hout en in deze periode van het jaar is het snel op. Hoewel ze af en toe hout sprokkelen in de omgeving is het bij lange na niet genoeg om het enigszins warm te houden en moet hout worden gekocht. Dankzij uw gift en hulp vanuit Ro-manna heeft Imre hout en voedsel kunnen kopen en heeft hij dat, zoals je kan zien op de foto’s, dit afgelopen week gebracht, en wat zijn deze mensen u dankbaar. Uw hulp is de moeite waard. Het sneeuwt en vriest. Mannie vroeg Imre of hij goede winterbanden heeft voor zijn auto. Volgens mij is dat één van de laatste dingen waaraan hij geld uitgeeft, maar wellicht kunnen wij helpen, zodat hij veilig door sneeuw en ijs kan rijden en de verschillende dorpen kan bezoeken. Mocht u ook willen helpen, kunt u een bijdrage hiervoor overmaken. We sturen het dan direct door met de vermelding dat hij er winterbanden voor moet kopen. Dan gaat het lukken. Nogmaals dank voor uw hulp. De rugtassen actie loopt voorspoedig, evenals de inzameling van warme kleding en dekens. Daarnaast spreekt Imre wekelijks in Roma-kerkdiensten waar mensen God danken voor zoveel liefde en betrokkenheid.

hout voor de kachel…. langzaam wordt het warm….
dankuwel
hout voor de kachel…. het maakt voor hen alle verschil van de wereld

Gepubliceerd door hsbrouwer

docent godsdienst en maatschappijleer op Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Stadskanaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: