Kerstpakket ….

Veel van ons ontvangen deze dagen één of meerdere kerstpakketten. De inhoud daarvan bestaat veelal uit luxe artikelen die we doorgaans niet nodig hebben of nooit gebruiken. Je zou ze overbodig kunnen noemen en het gevolg van grote welvaart. Wat is het dan goed om te zien en te lezen van de kerstpakketten die deze week worden uitgedeeld in de zigeunerdorpen in Noord-West Roemenië. Dat kan mede dankzij u en dankzij veel mensen die dit via stichting Ro-Manna hebben mogelijk gemaakt. De inhoud is noodzakelijk. Het zijn eerste levensbehoeften zoals hout voor de kachels (het is winter), dekens en kleding en voedsel. Veel Roma’s kunnen, net als veel mensen hier, vanwege covid19 niet werken. Wij hebben dan de mazzel dat er in de meeste gevallen wel inkomsten zijn, soms via uitkeringen, maar goed, het lukt. In de zigeunerdorpen is dat anders. Het is met heel veel dank dat zij uw en onze steun ontvangen. Deze week gedenken velen de komst van Jezus ergens in een stal in Bethlehem en de wijzen brengen goud wierook en mirre. Voor de Roma’s zijn de geschenken “uit het westen” deze kerst ook ‘goud, wierook en mirre’. Op de bijgaande foto’s deelt Imre de goederen uit Nederland uit….. Gezegende kerstdagen…

Gepubliceerd door hsbrouwer

docent godsdienst en maatschappijleer op Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Stadskanaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: