HET BEGON MET EEN SCHRIFT

De schooltassenactie was een groot succes en tegelijkertijd het begin van Stichting Ro-Manna. Mannie Brouwer vertelde hoe het idee voor de gevulde schooltassenactie begon. “Een meisje pakte mijn hand en nam me mee. Ze liet me haar schrift zien. Alle bladzijden waren helemaal volgeschreven, zelfs de kaft. Daarna begreep ik dat ze op school niet mee kon doen als ze geen nieuw schrift kreeg.”

In de Roma dorpen waar we de tassen uitdeelden zijn ze soms zó arm dat ze geen geld hebben voor water en eten. Ouders kunnen geen schooltas of nieuw schrift kopen voor hun kinderen. We zijn heel blij dat zoveel mensen ons geholpen hebben met de inzamelactie en hebben hieronder een paar mooie foto’s.

We gaven een paar honderd kinderen een schooltas en voelden ons soms zoals de jongen uit het verhaal “The Star Thrower”, die zeesterren terug gooide in de zee. Er zijn zoveel kinderen die we willen helpen. En iedere keer onthouden we de laatste zin. Het maakt verschil voor die ene. “It made a difference to that one!”

Foto verslag van de eerste reis van Stichting Ro-Manna

Gepubliceerd door Janneke Brouwer

Curious

Eén opmerking over 'HET BEGON MET EEN SCHRIFT'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: