Roemenië-actie Dorpsschool Meeden krijgt vervolg

Gepubliceerd op 22 februari 2020 13:03

De actie van Dorpsschool Meeden om 250 rugzakken gevuld met schoolspullen, 300 jassen en 130 paar schoenen naar zigeunerdorpen in Roemenië te brengen smaakt naar meer. Juf Lianne Brons – leerkracht van groep 8 – en 7 anderen reisden afgelopen week naar het Oost-Europese land. Brons zegt dat deze actie zeker een vervolg krijgt. Ze willen daarvoor een stichting oprichten.

“We denken erover om een stichting op te richten. Gericht op het inzamelen van schoolspullen voor kinderen. Voor bedrijven is het makkelijker om te doneren of sponsoren wanneer we een stichting zijn.”

Wederom
De Dorpsschool Meeden wil wederom in actie komen voor zigeunerdorpen in Roemenië.

Hard nodig
“We hebben nu in 7 dorpen rugzakken uitgedeeld. In de 10 andere dorpen zijn we nog niet geweest. En dat is hard nodig.”

Winterjassen
In Roemenië werkten ze samen met Imre Koszta. Hij geeft hulp in deze zigeunerdorpen. Brons: “Imre kan ook aangeven of er nog behoefte aan iets anders is, zoals winterjassen, voedsel of hout. We willen ons wel graag richten op de kinderen.”

Meer weten over de reist naar Roemenië?
Klik  HIER  en lees meer over de geslaagde actie van Dorpsschool Meeden.

Dit is een nieuwsbericht van Menterwolde.info

Gepubliceerd door Janneke Brouwer

Curious

Eén opmerking over 'Roemenië-actie Dorpsschool Meeden krijgt vervolg'

  1. Dorpsschool Meeden werd hierbij geholpen door kinderen van CBS De Wegwijzer in Slochteren,een groep leerlingen uit Roden, kinderen van een basisschool in Leeuwarden en kinderen van EBS De Fontein in Hoogeveen. Ook ondernemers en particulieren sloten zich aan bij deze geweldige actie.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: