‘Hoe kan je zo leven?… En blij zijn?’

22 februari 2020.  Het is 6.53 uur als ik wakker word. De wind giert om het huis en de regen geselt het thermopane Hr++ glas. Ik lig in bed en onmiddellijk gaan mijn gedachten 1500 km verderop naar de 6 zigeunerdorpen waar ik de afgelopen week, samen met 8 vrienden, schoolspullen, jassen en schoenen heb gebracht voor meer dan 250 kinderen.

Toen we hen bezochten was het mooi weer. Het was 14 graden en de zon scheen. De dankbaarheid van de kinderen en hun ouders is groot. Hun ogen stralen, hun huisjes zijn krotten, het stinkt overal en in mij rijst de vraag: “Hoe kan je zo leven? … Iedere dag? … En blij zijn?”

Terwijl wind en regen vandaag tekeer gaan in Winschoten zit ik binnen, bij de kachel, lees de krant, drink koffie, kijk tv en op Facebook lees ik de berichten van “vrienden”, die het ‘zo goed vinden’ wat wij doen in Roemenië. “Hoezo goed?”, vraag ik me af. We zijn weer thuis en pakken gewoon de draad van ons leven weer op.

Hoe zou het nu zijn met de mensen daar? Stormt en regent het in hun dorpen? En hoe blijf je dan warm en droog? Ze waren dankbaar voor de spullen, maar hebben wij daarmee hun leven veranderd of zij dat van mij… en van ons? Ik hoop en bid van beide een beetje en dat het niet een voorbijgaand incident was.

Harry Brouwer

Gepubliceerd door Janneke Brouwer

Curious

Eén opmerking over '‘Hoe kan je zo leven?… En blij zijn?’'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: